LESSEN

‘Dat heb ik nou altijd nog eens willen doen’
Is dit ook een uitspraak die je herkent? Dan is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen. Er zijn verschillende methodes om het instrument eigen te maken. Voor iedereen is er wel een passende manier van leren te vinden. Noten kunnen lezen is niet persé noodzakelijk, dit kan ook gaandeweg onderdeel uit maken van de lessen. Lessen als aanloop om te gaan spelen in allerlei verschillende bezettingen en stijlen. Misschien een bijspijker of een opfris cursus. Of wil je graag leren improviseren? Al eerder les gehad maar je sax komt niet meer uit je koffer? Samen zoeken we een weg terug naar het plezier in je spel.

Sinds een paar jaar volg ik met veel plezier saxofoonles bij Paul van den Oever. Paul richt de les op muziek die ik zelf interessant vind om te spelen. We komen dan automatisch de punten tegen waar ik aan kan werken. Ik ben op de alt begonnen, op het moment speel ik meestal tenorsax. Hoe meer je oefent, hoe leuker het wordt en hoe meer energie en voldoening je krijgt van het spelen.

Via Paul ben ik ook in een circuit terecht gekomen waarin ik samen leer spelen met andere muzikanten.
Zijn saxofoonensemble, de big band, jazzsessies, Jazz-in Duketown; optredens met leuke muziek en gezellige mensen. Er zijn zoveel plekken waar je muziek kunt maken. Je hoeft geen professional te zijn om op een podium te staan!
– Danielle Gras


Saxofoon lessen
Voor saxofonisten van 8 tot 80 jaar.
Leer nu saxofoon spelen, dan kun jij binnenkort ook lekker swingen, rocken en scheuren.
Wil je pop, latin of jazz leren spelen of misschien voel je meer voor de fluwelen klanken van de klassieke saxofoon. De mogelijkheden zijn onbeperkt en iedereen kan het leren.

Persoonlijke coaching
Saxofoon leren spelen, daar hoort ook thuis studeren bij, afhankelijk van de energie die erin gestoken wordt zal ook het resultaat beter worden. De goede weg kiezen met de juiste methode en passend bij jouw persoonlijkheid is een manier die goed werkt en dus plezier bij het spelen vergroot. Uiteindelijk is dat het waar het om draait; met plezier en bezieling muziek maken. Een ongedwongen en ontspannen sfeer: de koffie en de thee staan klaar! In 2016 bouwden we onze eigen lesruimte aan de Venushoek in Schijndel. Een vrijstaande ruimte in een mooie tuin, alle rust en ruimte en voldoende parkeergelegenheid.

 


Workshops
Voor de basisschool leerlingen is er een educatieve workshop gemaakt die kinderen in groepen kennis laat maken met muziek beleving. Spelenderwijs maken ze kennis met ritme, melodie en harmonie om uiteindelijk samenspelend een korte presentatie te kunnen geven. Speciaal voor kinderfeesten kunnen we zo’n workshop combineren met een live CD opname sessie, en maken de kids zo hun eigen eerste CD. Een feest om niet te vergeten.

Icarus
In 2015 zijn we gestart met samenspel in het basisonderwijs. Op ebc de Icarus in Schijndel zijn wekelijks muzieklessen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen


Sax4fun
Een saxofoon ensemble voor volwassenen op de dinsdagavond om alles lekker van je af te toeteren.In de bezetting vind je alleen saxofoons; van sopraan tot bariton sax. Daardoor ontstaat een heel eigen typisch geluid. We spelen alles wat we nodig vinden; van Bach tot Breuker Van Rota tot Zappa. Onze optredens zijn zowel op het podium als op straat. Al jaren zijn we o.a. te horen tijdens het Bossche festival Jazz in Duketown.


Band-caoching
Op dinsdag en woensdag zijn er in Perron 3 in Rosmalen workshops voor jongeren en volwassenen. Wil jij dat ook mee spelen. Laat het weten, wellicht zijn er mogelijkheden om met andere geïnteresseerden een band te starten. Hoe meer vraag hoe makkelijker te realiseren. Dus speel je een instrument en wil je graag in een band spelen, neem dan vrijblijvend contact op.
Wat staat er zoal op het programma:
Repertoire keuze maken, arrangeren, repeteren. Maar ook optredens organiseren en meer… Allerlei facetten die bij een band horen komen aan bod. Klank & Co biedt repetitie ruimte, een backline met drums, piano en gitaarversterkers.

 

P3 Jazzproject


Improvisatie training
Improviseren leer je vooral door het veel te doen en door goed naar elkaar te luisteren. Met op het goede moment een “gouden tip”.
Wil je jouw improvisatie ook naar een hoger plan tillen? Dan kan je samen met andere muzikanten meedoen aan de improvisatie training.
Zo inspireer je elkaar en ontwikkel je je spel op een leuke manier. Voor alle instrumenten toegankelijk.

Deelname in overleg en we starten bij voldoende deelname. (minimaal 4 personen)


Workshop jongeren 
Op zaterdag middagen zijn we van het najaar gestart met een nieuwe workshop voor jongeren die graag willen samenspelen. Ze hebben zelf een naam gekozen en een logo gemaakt. Hun eerste optreden staat al gepland op woensdag 18 december.
Het repertoire is vooral pop, blues, en jazz.

Heb je ook zin om mee te komen swingen, kom dan vrijblijvend een keer kijken op zaterdag.

 

 

 


Activiteiten in Rosmalen bij Perron 3
Vanaf zomer 2013 heeft Klank & Co ook activiteiten onder de vlag van de regionale muziekschool ‘s-Hertogenbosch, waaronder:

  • Individuele en groepslessen op dinsdag en woensdag.
  • Workshop voor volwassenen op woensdagavond: Momenteel wordt er hard gewerkt aan het instuderen van repertoire. Er komen verschillende muzikale stijlen aan bod, van jazz standards tot pop, blues, en latin.
  • Improvisatietraining voor volwassenen : woensdag avond werken we aan de basisvaardigheden die je helpen om te improviseren. Muzikanten die vooral gewend zijn om van bladmuziek te spelen leren om ‘los’ te komen van de bladmuziek en krijgen inzicht in de grondbeginselen van improviseren.