OVER KLANK&CO

Welkom op de website van Klank&Co!

Even voorstellen:

Ik ben Paul van den Oever, eigenaar van Klank & Co. Van jongs af aan ben ik met muziek bezig en gaandeweg ook met ander kunstvormen.
Na de middelbare school wilde ik graag verder mijn weg in de muziek vinden en ben saxofoon gaan studeren op het Brabants Conservatorium in Tilburg. Om nog meer verbreding te vinden, ben ik deze studie gaan combineren met de Kunstacademie in Tilburg. Voor beide studies ben ik afgestudeerd.
Op het conservatorium als docerend en uitvoerend musicus, op de kunstacademie in de richting theatervormgeving. Door beide studies heb ik meer verdieping gevonden in mijn passie voor verschillende kunstdisciplines en heb ik hierbinnen ook kruisbestuivingen kunnen aanbrengen. Beide kunstvormen zijn een manier om je uit te drukken, een verhaal te vertellen. Ik hoop dat ik anderen hiermee kan inspireren.

Al vrij snel ben ik tijdens mijn studie ook begonnen met lesgeven. Eerst binnen verschillende muziekscholen waaronder in Best en Den Bosch. In 2007 ben ik gestart als zelfstandige en heb ik Klank & Co opgericht. Naast het lesgeven heb ik met een aantal medemuzikanten enkele bandjes opgericht waarmee we regelmatig optreden. Zoals met Het Brabants Jazzorkest, The Hutspot, Trio Ristretto (zie verderop de websites de links). Maar ook het componeren van muziek, voor o.a. theatervoorstellingen is een onderdeel van mijn praktijk. Daarnaast is er een initiatief ontstaan vanuit verschillende docenten muziek, in de vorm van de Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, waar ik deel van uitmaak.

Door als zelfstandige aan de slag te gaan heb ik een weg gevonden om mijn ervaring als uitvoerend musicus in te brengen in mijn lespraktijk, maar dit ook te combineren met allerlei projecten in de kunst en het theater om daarbij ook mezelf als musicus, componist en autonoom kunstenaar te blijven ontwikkelen.
Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn brede ervaring kan inzetten en overbrengen naar mijn leerlingen. Als docent staat genieten van muziek, door te luisteren, muziek te maken, saxofoon te spelen, voor mij voorop. Door mijn werk kom ik steeds weer nieuwe mensen tegen, die ieder op hun eigen wijze op zoek zijn naar hun eigen ontwikkeling op muzikaal en creatief gebied. Zo kom ik getalenteerde kinderen tegen die een droom hebben om later muzikant te worden, maar ook kinderen die in saxofoon spelen een vrijetijdsbesteding vinden. Volwassenen in mijn praktijk pakken soms na jarenlang geen muziek te hebben gemaakt, hun passie weer op. Andere volwassenen, pakken soms voor het eerst een saxofoon op. Een gekoesterde droom waar het nooit eerder van kwam. Jongeren die aankloppen en gecoacht willen worden omdat ze met hun bandje meer verdieping aan de repetities willen geven.

Mensen van verschillende leeftijden, met verschillende ambities en talenten, maar allemaal met dezelfde passie; de muziek, de saxofoon. Juist die diversiteit binnen mijn lespraktijk spreekt mij aan. Het zoeken naar het juiste lestempo, de stijl muziek die bij je past. Ik heb daarbij ruime ervaring met zowel beginners als met jong talenten die zich willen voorbereiden op een stap naar het Conservatorium. Mijn kwaliteit is daarbij mijn manier van aansluiten bij de leerling, op een ontspannen manier, het stimuleren van hun ontwikkeling.

Saxofoon leren is met vallen en opstaan, met periodes dat je misschien even geen zin hebt om te oefenen thuis, Hoe verder dan? Het plezier in het spelen, of het opzoeken naar de reden dat je even niet verder komt is mijn vak. Je mag lachen om je fouten en je kan leren genieten van wat lukt, en een feestje vieren nadat het is gelukt om jouw muziek te laten horen aan publiek.